Mini Cart

Ulje ricinusa

600,00 рсд

Neto količina: 100ml

Maloprodajna cena.
U cenu je uračunat PDV u iznosu od 20%.
Kategorija:

Opis

Hladno ceđenim ricinusovim uljem leči se zatvor, jer je ono odlično laksativno sredstvo. Oralno se uzima pola kafene kašikice uveče, ne duže od sedam dana. Ne preporučuje se oralna upotreba bez nadzora lekara.

Masaža i obloge od ricinusovog ulja

Hladno ceđeno ulje ricinusa sadrži čak 90% ricinoleične kiseline, što ga čini jednim od najlekovitijih ulja. Koža lako upija hladno ceđeno ricinusovo ulje i ono vrlo brzo dospeva u limfni sistem, potpomaže i ubrzava tok limfne tečnosti, samim tim pomaže ubrzano izbacivanje toksina iz organizma. Oblozi od hladno ceđenog ricinusovog ulja koriste se za ublažavanje upala, bolnih menstruacija, otečenih limfnih čvorova kao i za detoksikaciju jetre. Masaža hladno ceđenim ricinusovim uljem pomađe kod tumora dojki, otečenih dojki, artritisa i reumatizma. Kod porodilja masaža grudi ricinusovim uljem podstiče stvaranje mleka.

Nega kože

Hladno ceđeno ricinusovo ulje je jedno od najefikasnijih sredstava za zaštitu kože od spoljašnjih negativnih faktora, ono stvara hidro lipidni zaštitni sloj na koži, zahvaljujući svojoj osobini da zadržava vodu blizu površinskog sloja kože, održava vlažnost kože i štiti je i u najtoplijim i najsuvljim uslovima. Izuzetno je korisno kao sredstvo za usporavanje starenja kože i nastanka bora, jer podstiče proizvodnju kolagena i elastina. Ricinoleična kiselina pokazala se veoma efikasno protiv gljivica, plesni, parazita i bakterija. Te je ricinusovo ulje vrlo korisno u lečenju kožnih bolesti posebno onih izazvanih bakterijskim ili gljivičnim infekcijama. Uklanja mitisere, bubuljice i perut. Podstiče rast kose trepavica i noktiju. Zbog svojih dezifekcionih svojstava vrlo je cenjen sastojak u preparatima za skidanje šminke.

Zanimljivosti

Iako je po Ginisovoj knjigi rekorda ricinus najotrovnija biljka na planeti, hladno ceđeno ulje ricinusa je vrlo lekovito. Naučna studija objavljena u časopisu „Journal of Medicine Naturopathic“ još 1977. godine, dokazala je da svakodnevna primena obloga od ricinusovog ulja može povećati proizvodnju T-limfocita koji su nosioci ćelijskog imuniteta. Masaža od 10-15 minuta svake večeri ricinusovim uljem uklanjaju se bradavice na koži posle par sedmica.

Istorija

Hladno ceđeno ricinusovo ulje ima dugu istoriju korišćenja. U drevnim egipatskim spisima spominje se kao laksativno sredstvo. U Staroj Grčkoj se koristilo za poboljšanje rasta kose, dok se u Ayurvedi koristi kao sredstvo protiv parazita. U tradicionalnoj medicini mnogih naroda se koristilo za čišćenje jetre, žučne kese kao i mioma i cista na jajnicima.