Mini Cart

Ulje rastavića

600,00 рсд

Neto količina: 100ml

Maloprodajna cena.
U cenu je uračunat PDV u iznosu od 20%.
Kategorija:

Opis

Ulje rastavića sadrži silicijumsku, jabučnu, kremenukiselinu, tanin, pectin, karatenoide, flavonoide, fitosterole… Ulje rastavića je dobro za popravljenje krvne slike, jer pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca-eritrocita. Pomaže kod upale bubrega, mokraćnih puteva, bešike, olakšava izbacivanje peska i kamena iz bubrega.

Silicujomova kiselina iz ulja rastavića pomaže kod oštećenja u tkivima u krvnim sudovima, naročito u plućima, te se primenjuje kod tuberkoloze, bronhitisa i upale pluća. Silicujumske veze iz rastavića pomažu apsorciju kalcijuma i poboljšavaju fleksibilnost kostiju i zacelivanje lomova. Ulje rastavića pomaže kod istegnutih ligamenata, iščašenih zglobova, jačanjem vezivnog tkiva i hrskavice, obnavlja koštano tkivo, te pomaže kod osteroporoze. Rastavić važi za jedan od najačih biljnih diuretika, pojačava eliminaciju vode iz organizma, naročito kod edema, kao i mokraćne kiseline kod gihta. Koagulirajuća i hemostacka aktivnost rastavića pomaže u smanjivanju unutrašnjeg i spoljneg krvarenja, kao i obilnih menstruacija.

Nega kože i masaža

Ulje rastavića poboljšava cirkulaciju u potkožnom tkivu, pospešuje regeneraciju ćelija kože, pozitivno utiče na proizvodnju kolagena te jača, daje elastičnost i podmlađuje vezivno tkivo. Ulje rastavića pomaže kod gihta, fistula, hemoroida i gnojnih zanoktica. Koristi se kod bolova u kičmi i zglobovima, kao i kod oštećenja pršljenova. Pomaže kod jakog znojenja nogu. Rastavić sa koprivom spada u najefikasnije biljke za negu i lečenje vlasišta, koji jačaju koren kose uklanjaju perut, postiču rast kose i pomažu kod alopecije (gubitak kose).

Zanimljivosti

  • Rastavić je izuzetno zanimljiva biljka. Sa koprivom deluje cinergistički (jedno drugom pojačavaju dejstvo), te su vrlo efikasne u čuvanju bubrega, mokraćnih puteva i bešike.
  • Ulje rastavića pomaže dejstvo ulje nevena kod varenja i kod čira na želudcu i duodenumu (dvanaestopalačno crevo).
  • Određena istaživanja ukazuju da rastavić smiruje i postepeno razgrađuje gotovo svaki dobroćudni i zloćudni tumor.
  • Jednoj od svetskih najpoznatijih travarki, Mariji Treber, rastavić je bio jedna od najomiljenijih biljaka i prvi izbor u lečenju tumora.
  • Zbog velikog udela minerala i drugih vrednih sastojaka rastavić nazivaju biljkom koja remineralizuje organizam.

Istorija

  • Rastavić se od davnina koristi u lečenju zloćudnih bolesti.
  • U Americi se tradicionalno ceni kao biljka koja leči rak kostiju.
  • U Španiji se tradicionalno koristi za lečenje svih vrsta tumora.
  • U Turskoj se koristi za lečenje hemoroida.
  • U Švedskoj za izbacivanja belančevina iz mokraće i kamena iz žuči.