Testenina sa brašnom semena tikve golice – čipkasti rezanac

Bez jaja, aditiva i aroma

Sastojci: brašno t-400, brašno semena tikve golice 20%, integralno brašno, voda, hladno ceđeno ulje suncokreta, so.

Način pripreme. U 1l vode dodati malo sili, malo ulja i 100g testenine. Kuvati 2-3 minuta, zatim ocediti i isprati mlakom vodom.

PIKANTAN SOS OD BUNDEVE

  • 400g bundeve
  • 1 kaš.ulja
  • 1 kaš.kima
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 50g suvog grožđa
  • 125ml jabukovog sirćeta
  • so
  • 185ml soka od pomorandže

Zagrejati rernu na 200 stepeni, staviti bundevu isečenu na komadiće u pleh i poprskati sa uljem i peći 40min. Bundevu i ostale sastojke staviti u veliku posudu. Dodati pola kašikice soli i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu i dinstati uz mešanje 10-15 min dok se ne zgusne. Služiti uz testeninu sa brašnom semena tikve golice.

Comments are closed.