Testenina sa brašnom kikirikija – rezanac S

Bez jaja, aditiva i aroma

Sastojci: brašno t-400, brašno kikirikija  20%, integralno brašno, voda, hladno ceđeno ulje suncokreta, so.

Način pripreme. U 1l vode dodati malo sili, malo ulja i 100g testenine. Kuvati 2-3 minuta, zatim ocediti i isprati mlakom vodom.

SOS OD BELOG VINA I PAVLAKE

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kaš.piutera
  • 125ml belog vina
  • biber, so
  • 2dcl kisele pavlake
  • 1 kaš.soka od limuna
  • 2 kaš.mirođije
  • 1 kocka goveđe supe

Luk izdinstati na puteru, preliti vinom i kuvati dok ne ukuva do pola. Dodati goveđu supu, biber, so, pavlaku i kuvati dok se ne zgusne. Služiti uz testeninu sa brašnom kikirikija.

Comments are closed.